The Effect of Number Head Together (NHT) Technique on Students’ Reading Comprehension At Tenth Year of SMA N 1 Bukittinggi

Penulis          : Arima Mulya / 1200964 / 2012 / KP

Pembimbing : Dr. Refnaldi, S.Pd., M.Litt.

Abstract

The current technological and communication development affects almost all the aspects of human life, and one of them is in education. In English teaching, technological development has a positive impact; it is about teaching English through E-learning. In E-learning, there are a lot of media that can be used by the teacher and the students to support learning English. One of them is through online learning (teaching methods via internet). In online learning, using website can help the teacher and the students to teach and learn English through E- learning. School.duolingo.com is one of the websites that can be used by the teacher and the students as a media to teach and learn English. This website has interesting features that can increase students’ interest and motivate them to learn English. The teacher can also check the progress of the students in school.duolingo.com. Through this paper the author hopes that all teachers to be more creative in using media in order to increase interest and motivation of the students to learn English.

Keywords: school.duolingo.com, Online Learning, E-learning.

Perkembangan teknologi dan komunikasi saat ini sangat mempengaruhi hampir semua segi kehidupan manusia, salah satunya adalah segi pendidikan. Dalam pengajaran bahasa Inggris, perkembangan teknologi memberikan dampak yang positif, salah satunya yaitu melalui pengajaran bahasa Inggris dengan pengajaran berbasis E-learning. Dalam E-learning, banyak media yang dapat dimanfaatkan guru dan siswa untuk menunjang pembelajaran. Salah satu diantaranya adalah melalui online learning (metode pengajaran menggunakan bantuan internet). Salah satu contoh pengaplikasian online learning adalah situs website. Saat ini sudah banyak website yang memudahkan guru dan siswa dalam pembelajaran bahasa Inggris berbasis E-learning. School.duolingo.com merupakan satu dari sekian banyak website yang bisa dimanfaatkan oleh guru dan siswa sebagai media pembelajaran bahasa Inggris. Website ini memiliki fitur yang menarik sehingga meningkatkan minat dan motivasi siswa dalam belajar bahasa Inggris dan guru juga bisa mengawasi proses siswa di school.duolingo.com. Melalui makalah ini penulis mengaharapkan agar semua guru untuk lebih kreatif dalam menggunakan media pembelajaran agar dapat membangkitkan minat dan motivasi belajar semua siswa.

Keywords: school.duolingo.com, Online Learning, E-learning.