Using Gap Information Activity in Teaching English at Hotel and Tourism Vocational High School

Penulis          : Suci Ayu Andari / 1200973 / 2012 / KP

Pembimbing : Dra. An Fauzia Rozani Syafei, M.A.

Abstract

In this paper the writer discusses some of the activities of information sharing (gap information) in learning English at hotel and tourism vocational high school. This paper describes the activity of sharing information in study speaking in the class. This activity is best used as a technique to learn speaking so that, when students learn speaking they feel comfortable, easy to understand and not boring. So that this information sharing activity (gap information) can help students to improve their speaking skills.

Key words: Activities to share information, techniques to learn speaking, improve speaking ability

Dalam makalah ini penulis membahas beberapa aktivitas berbagi informasi (gap information) dalam belajar Bahasa Inggris di sekolah perhotelan tingkat menengah kejuruan. Makalah ini menjelaskan tentang aktivitas berbagi informasi dalam belajar speaking di kelas. Aktivitas ini bagus digunakan sebagai suatu teknik belajar speaking agar saat belajar speaking siswa merasa nyaman, mudah dipahami dan tidak membosankan. Sehingga aktivitas berbagi informasi ini nantinya, dapat membantu siswa untuk meningkatkan kemampuan berbicara mereka.

Kata Kunci: Aktivitas berbagi informasi, teknik belajar berbicara, meningkatkan kemampuan berbicara